CHP’li İlgezdi: Sanatçıları engellemek demokrasiye zarar verir
CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Melike Şahin ve Mabel Matiz’in ardından Hüseyin Turan’ın vereceği konserin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘söylem ve sosyal medya paylaşımları’ bahanesiyle iptal edilmesi bunun göstergesidir. Türkiye’nin son derece karanlık bir yola sürüklendiğini, sanatçılarımızın yaratıcılıklarını sergileyip halkla buluşturdukları bu platformların tamamen keyfi ve hukuksuz bir şekilde kapatılması demokrasiye zarar vermektedir.”
CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, son dönemde artan konser, festival ve etkinlik yasaklarına ilişkin bugün yazılı basın açıklaması yaptı. Ilgezdi’nin açıklaması şöyle:
“Anadolu devriminin ve 100. yılına giren Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ideolojisini oluşturan laiklik ilkesine karşı geniş bir karşı-devrimci cepheyi birleştiren siyasi iktidar, kültürel çeşitliliğe ve sanatsal çeşitliliğe darbe vurmaktadır. Dernek ve vakıflar adı altında örgütlenen bazı tarikatların yönlendirmesiyle ülkemizin özgürlüğüne kavuşmuştur.
“MEVCUT SİYASİ REJİM TOPLUMUN BÜYÜK KESİMLERİNİ MAĞDUR ETMEKTEDİR”
Konserler, etkinlikler, şenlikler, yürüyüşler gibi sosyal etkinlikler, insanların ifade özgürlüklerini kullanabilecekleri, ortada olabilecekleri, farklı fikirleri dile getirebilecekleri, kısacası insana dair tüm renkleri hayata geçirebilecekleri en değerli siyasi araçlardır. Ancak mevcut siyasi rejim bu maliyetleri görmezden gelmekte ve toplumun geniş kesimlerini mağdur etmektedir.
“‘SÖYLEM VE SOSYAL MEDYA İLANLARI’ İNCELENMESİ KONSERİNİN İPTAL EDİLMESİ TÜRKİYE’NİN SON DERECE KARANLIK BİR YOLDA SÜRDÜĞÜNÜN GÖSTERGESİDİR”
Melike Şahin ve Mabel Matiz’in ardından Hüseyin Turan’ın da vereceği konserin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘söylem ve sosyal medya paylaşımları’ bahanesiyle iptal edilmesi, Türkiye’nin son derece karanlık bir yola sürüklendiğinin göstergesidir. . Esnafımızın yaratıcılıklarını sergilediği, halkla buluştuğu bu platformların keyfi ve hukuksuzca engellenmesi demokrasiye zarar vermektedir. İnsanların yaşam tarzlarına, inançlarına ve kültürel farklılıklarına saygı gösterilmesinin demokratik bir toplum için gerekli olduğu ortaya çıktı. İktidarın baskıcı yönetiminin aksine, sorunlarımızı yasaklarla değil, diyalog ve anlayışla çözebilir, daha iyi bir geleceği ortada inşa edebiliriz.
“KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİKLERİ DESTEKLEYEREK HOŞGÖRÜ YAYABİLİR, SOSYAL KATILIMI DESTEKLEYEBİLİRİZ”
Sanatın ve kültürün özgürce ifade edilebildiği bir toplumda, anayasanın askıya alındığı bu karanlık günlerde, farklı fikir ve seslerin bir arada bulunduğu bir ortam sağlamak birincil görevimizdir. Bu misyon, demokratik bedellere, insan hak ve özgürlüklerine olan inancımızın bir gereğidir. Kültürel çeşitliliği teşvik ederek hoşgörüyü yaygınlaştırabilir ve sosyal katılımı teşvik edebiliriz. Bu sayede özgür bir ortam yaratabilir ve insanların farklı fikir, inanç ve yaşam biçimlerine saygı duyduğu bir toplum oluşmasına katkıda bulunabiliriz.
“ARADIĞIMIZ TOPLUMSAL BARIŞIN VE YARALANDIĞIMIZ ADALET DÜZENİNİN TEMELLERİNİN ANCAK HERKESİN EŞİT HAK VE FIRSATLARA SAHİP OLDUĞU BİR TOPLUMDA ATILABİLECEĞİNİ UNUTMAYIN”
Unutulmamalıdır ki, arzuladığımız toplumsal barışın ve özlediğimiz adalet düzeninin temelleri ancak herkesin eşit hak ve olanaklara sahip olduğu bir toplumda atılabilir. Bu inançla, sanatın özgürce ifade edildiği, kültürün çeşitlilik içinde geliştiği ve insanların bir arada barış içinde yaşadığı bir toplum için dayanışma içinde olacak, demokrasi, özgürlük ve insan hakları değerlerimizi, şiddete karşı durarak savunacağız. rejimin yasaklayıcı politikaları. Demokrasinin temel ilkelerini, insan hak ve özgürlüklerini savunan bir milletvekili olarak, halkımızdan aldığım yetkiyle bu tür baskı ve engellemelere sonuna kadar karşı duracağımın bilinmesini isterim. Bu vesileyle, baskıcı rejimin getirdiği yasaklara karşı direnen sanatçılarımızın yanında olduğumuzu belirtiyor, demokrasi, özgürlük ve onur mücadelemizi Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında yılmadan sürdüreceğimizi beyan ediyorum. kültür emekçilerimize destek olmak, seslerini duyurmak ve sanatın özgürce konuşulduğu bir toplum inşa etmek. “