Haber

Beyoğlu ‘Piyalepaşa Otoparkı ve Meydanı’na kavuştu

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mayıs 2015’te temeli atılan ancak 2018’de durdurulan projeler arasında yer alan “Beyoğlu Piyalepaşa Camii Önü Yer Altı Otoparkı ve Çevre Düzenlemesi”ni tamamladı. Bulvar; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Başbakan üyesi Zirvekli Yüksel, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney’in katılımıyla gerçekleştirildi. 20 mahalle muhtarı ve Beyoğluluların katıldığı açılış töreninde İmamoğlu ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay birer konuşma yaptı.

“OTOPARK SAYISI ARTIŞINDA REKOR KIRDIK”

“Beyoğlu’nda çok özel bir noktada, tarihi Piyalepaşa Camii’nin hemen önünde bu sahayı şehrimize kazandırmanın mutluluğunu, huzurunu ve gururunu yaşıyoruz” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti: “Birçok alanda dikkatli çalışma, yönetimin sağlanması bütçeyi uygun şekilde yönetmek, bütçeyi verimli bir bütçeye dönüştürmek, israftan korumak.” ve tasarruf çok değerli çalışmalarımızın çok değerli bir başlangıç ​​noktasıdır. Nasıl ki metro üretiminde çok yüksek bir başarı elde ediyorsak; Bu kısa sürede rekor bir metrekare yeşil alana ulaşabilirsek; Deniz taşımacılığının arttırılmasından otopark üretimine kadar güçlü atılımlar yapabilirsek; Bunun arkasındaki gerçek aslında bütçenin doğru kullanılması gerçeğidir. Göreve geldiğimizde İspark’ın kapasitesi 95 bin araçtı. 4,5 yılda 61 bin araç kapasiteli otoparkları İstanbulluların hizmetine açtık. “Bu dönemde geçmiş yılların ortalamasını iki katına çıkararak değerli bir başarı ve rekor kırdığımızı düşünüyorum” dedi.

“4,5 YIL ÇOK KONUŞULACAK VE ÇOK ÖZEL BİR YERE YERLEŞECEK”

“Hangi hizmet alanına bakarsanız bakın, iş üretme yeteneği ve başarısı açısından bu 4,5 yıl çok konuşulacak ve çok özel bir yere yerleştirilecek” diyen İmamoğlu, “Farkımız” dedi. sadece iş üretmek değil, aynı zamanda vatandaşların taleplerine ve oradaki insanların sürece ilişkin isteklerine de cevap vermektir.” Titizlikle hareket edebilme ve kaliteli iş üretebilme becerisi. 2019 yılında ‘İnsana saygı, şehre sahip çık’ sloganıyla yola çıktık. Yaptığımız her şeyde tam olarak bu saygı ve özeni görüyorsunuz. Düzenlediğimiz meydanlarda göreceksiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarihinde ilk kez açılan kreşlerde göreceksiniz. Rekor sayıda tarihi eserin şehrimize kazandırılması yönündeki çalışmalarımızı burada görebilirsiniz. Bunu kentsel dönüşüm süreçlerinde vatandaşla kurduğumuz ilişkideki kalite ve özende görüyorsunuz. İnsana saygı duymanın, şehre değer vermenin vazgeçilmez, kesinlikle ilk kuralı; Şeffaflık, dürüstlük, özen ve saygıdır. Bunu son derece yüksek düzeyde koruduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

“DEPREMLE İLGİLİ ATILACAK ADIMLAR AYNI MASADA TARTIŞARAK, KONUŞARAK ATILMALI”

Piyalepaşa sürecinde de aynı anlayışla yürüdüklerinin altını çizen İmamoğlu, konuyu deprem ve kentsel dönüşüm konularına taşıdı. Her iki konunun da özen ve iş birliği gerektiren sorunlar olduğunun altını çizen İmamoğlu, “İnsanların ihtiyaçlarını karşılarken; Sürecin şeffaf ve adil bir şekilde nasıl yürütüleceğini bilmek istiyor. “Bu anlamda, İstanbul’da daha önce mümkün olmayan düzeyde daha güçlü, daha nitelikli bir sosyal diyalog kurarak, ihtiyaçları dikkate alarak, en üst düzeyde uyumlu bir dönüşüm başarısına imza attığımızı ifade etmek isterim. Halkımızın her noktada talepleri var.” 11 ili etkileyen 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminin yıl dönümüne yaklaştığımızı hatırlatan İmamoğlu, “İlimizde ve Türkiye genelinde depremle ilgili atılacak adımlar ve yapılacak çalışmalar koordineli bir şekilde yapılmalıdır. Aynı masada tartışılıyor, konuşuluyor. Aksi takdirde; “Bu süreci başka konulara, farklı zeminlere malzeme haline getirdiğimizde onbinlerce canımızı kaybettiğimiz acı travmalara, acı depremlere dönüşüyor.”

“SEÇİM ÖNCESİNDE VERİLEN BOŞ SÖZLERLE BU SÜRECİ KARŞILAMAMIZ ASLA MÜMKÜN DEĞİLDİR…”

“Bu bakımdan her zaman yaptığımız çağrıyı yeniden değerlendiriyorum” diyen İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Yani Ankara’nın bir ilçe belediyesini, özellikle de büyükşehir belediyesini göz ardı ederek süreci merkezden kanalize etme ve yönetme yaklaşımının işe yaramayacağı açıktır. Belediyeleri bırakın; özel sektör, bazı girişimler, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları… Toplumu bütüncül bir şekilde buluşturup istişarede bulunarak bir merkez, bir sistem, bir heyet oluşturulmadıkça kentsel dönüşüm ve depremle mücadele çabası ne yazık ki boşa gidecektir. başarılı olamamak. Bu anlamda göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, tüm bu dayanışma ve şeffaflık sürecinin yönetileceği bir kurul, konsey oluşturma konusundaki kararlılığımızı her zaman dile getirdik ve sürdürmeye de devam edeceğim. “Allah tez zamanda bereket versin” demekten başka bir şey dua edemeyiz; İnşallah depremin gecikmesi ve bizim de bu iş birliği ortamını sağlamamızla birlikte, yapılanlarla İstanbul’un çok hızlı bir şekilde 70-80 yıl sürecek bir şehrin dönüşüm hızını azaltabilecek bir sürece dönüşebileceğini göreceksiniz. şu ana kadar 15-20 yıla kadar. Bu süreci seçim öncesi verilen bir takım boş vaatlerle karşılamamız asla mümkün değildir. “Özellikle günümüzün ekonomik krizi, yüksek enflasyon, maliyetlerin çok yükselmesi ama gelirlerin çok düşük düzeyde kalması kentsel dönüşümün önündeki en önemli sorunlardan biridir.”

“İŞİMİZ KAMUDUR, İŞİMİZ AÇIKTIR, İŞİMİZ MİLLETE YÖNELİKTİR”

İstanbul’da kentsel dönüşüm kapsamında belirlenen 69 riskli alanın bulunduğu bilgisini paylaşan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bunlardan sadece ikisi teknik açıdan riskli alanlardır. Geriye kalan 67 riskli alan ise aslında kârın olduğu veya dönüşümle ilgili bazı kolaylıkların olduğu yerlerdir. Yani her ne kadar gerçek riskli alanların dışında kalan yerleri ‘riskli alan’ olarak tanımlasanız da; Bu mükemmel bir iş değil. Peki neden bu şekilde yürütülüyor? Çünkü maalesef kararlar merkezi iradeyle alınırken, merkezi bir otorite, hiçbir yerel inisiyatif, hiçbir meclis, hiçbir heyet masada olmadığından bu bir süreç yönetimidir. Bu anlamda tamamen zıt bir duruşu, bambaşka bir bakış açısını temsil ettiğimizi hepinizin huzurunda belirtmek isterim. İşimiz kamudur, işimiz açıktır, işimiz millet içindir. İşimiz; Sadece politik bir aklı değil, aynı zamanda bir dayanışma aklını, kentsel uzlaşma aklını da temsil ediyor. İşimiz 16 milyonu kapsıyor. Bizim işimizde kazanan ya da kaybeden yoktur. Bizim işimizde 16 milyon kazanan var. Milletimize başarı getirmeye devam edeceğiz. Milletimizin kazanması için iş üretmeye devam edeceğiz. ‘Son hız’ diyerek İstanbul’u çok daha keyifli bir 5 yıla hep birlikte taşıyacağız” dedi.

“BU FOTOĞRAF ÖNEMLİ…”

İmamoğlu, konuşmasının ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız ve CHP Belediye Başkanı adayı Güney’i davet etti. “Bu fotoğraf önemli, bu çok değerli bir fotoğraf” diyerek demokrasi bildirisi veren İmamoğlu, “Belediye başkanı dediğimiz makamın kime ait olduğunu biliyor musunuz?” Bu senin hakkında. Bu milletimizle ilgili. Burada hem değerli Belediye Başkanı arkadaşıma hem de bana vatandaşa ait bir görev emanet ediliyor. Bu misyonu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Avcılar Belediye Başkanımız ve Sarıyer Belediye Başkanımız da yanımızda. Önemli olan şey; Demokraside bu imajı vermek ve sağlamak. Elbette bunun iki şartı var: Bir; Biz burada töreni gerçekleştirirken davet sorumluluğunu yerine getirmek bizim görevimizdir. Onu davet ettik. Gelmese bunun bir anlamı olur mu? Bir daha olmayacaktı. İşin güzel yanı bu daveti kabul etmesi. Dolayısıyla bu karşılıklı nezaket, bu bakış açısı toplumun istediği şeydir” dedi.

“KALBİMDEN İSTEDİĞİM ŞEY CUMHURBAŞKANI’NIN KAZANMASI…”

“Tabii ki İnan Başkan’ın kazanmasını isterim” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti: “Ama İnan Başkan; hizmet ve projeleriyle rekabetini ortaya koyacak. Sayın Haydar Ali de kendi hizmetleriyle yarışını ileri taşıyacaktır. Kimin kredisi? milletin. Bu kadar kolay. Bunu ciddi bir travmaya dönüştürmemek bizim sorumluluğumuzdur. Çünkü lider seçildi. O günden bu yana Beyoğlu’nda herkesin belediye başkanıdır. Seçilmiştim; Ben 16 milyon insanın huzurunda herkesin belediye başkanıyım. İnan Lider yarın veya ertesi gün seçilirse herkesin belediye başkanı olmayı da arzu ediyor. Sorun o kadar kısa ve net ki. Hiç kimse kendisine ait bir koltuk için çabalamıyor. Dolayısıyla manevi değerlerimizi, inançlarımızı, milli duygularımızı bu sorunun modülü haline getirmeden; Hizmet odaklı, şehrine ve halkına saygılı süreçler ortaya koyarak hak eden kazansın kardeşim. Bu kadar kolay. Bu açıdan elbette bugün burada bu imajın bulunmasından dolayı her iki lidere de teşekkür ediyorum. “Ama davetimizi kabul ettiği için özellikle Beyoğlu Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum.”

YILDIZ: “İNSANA HİZMET ÇOK ÖNEMLİ”

İmamoğlu’nun ilk sözü verdiği Yıldız, “Elbette insan şarttır. İnsanlığa hizmet esastır. İnsanların en hayırlısı ve en hayırseveri; İnsanlara hizmet ediyor. Bu bizim anlayışımızdır. İnsanlar gibi şehirlerin ihtiyaçları da zamanla değişmektedir. Bu bölgenin insanı olarak bu otoparkın, bu meydanın düzenlenmesi çok önemliydi. Geçmişten günümüze gelen bir projeydi. “Geçmişte bu projenin hazırlanmasında emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımız merhum Başkanımız Kadir Topbaş’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GÜNEY: “BU SOKAKLAR İNSANA HİZMET İSTİYOR”

Yıldız’ın ardından konuşan Güney, “Beyoğlu’nda doğup büyüdük. Bu sokakları dinlediğimizde… Bu sokaklar insanlara hizmet etmek istiyor. Bu sokaklar ‘Beton lobiye bırakacak metrekaremiz kalmadı’ diyor. Bu sokaklar; Kapalı otoparklar, kapalı pazar yerleri, çocuklarımız için yeşil alanlar, yaşlılarımızı plajla buluşturan projeler istiyor. Bu kadar uzun yıllar belediyecilik yapan, Beyoğlu’nun ilk kapalı pazar yerini açan Sayın Ekrem İmamoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Beyoğlu’ndan komşularımızın takdiriyle hizmet vermeye geldiğimizde; “Beyoğlu’nun kentsel dönüşümünden otopark sorununa, kreşten sosyal yardıma kadar vatandaşımızın elinden geldiğince elini sıkacağız, kalbimiz onlarla olacak” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Piyalepaşa Yeraltı Otoparkı ve Meydanı resmen hizmete açıldı.

TEMELLERİ 2015 YILINDA ATILDI VE 2018 YILINDA DURDURULDU.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Alpay’ın verdiği bilgiye göre: 2015 yılı Mayıs ayında İBB Teknik İşler Dairesi Başkanlığı tarafından temeli atılan “Beyoğlu Piyalepaşa Camii Yeraltı Otoparkı ve Çevre Düzenlemesi” projesi, önceki İBB yönetimi tarafından 2018 yılında durdurulmuştu. İBB tarafından İmamoğlu yönetiminde yeniden başlatılan çalışmalar sonucunda şehre toplam 15 bin 658 metrekare alanda yer altı otoparkı ve meydan ve yeşil alan kazandırıldı. Toplam 31 bin 624 metrekare inşaat alanına sahip projede; 560 araçlık otopark bulunmaktadır. Otoparkın 1. bodrum katı 330 tezgah ve 60 market kamyonu kapasiteli kapalı pazar alanı olarak tasarlandı. Çevre düzenlemesi tamamlanan meydanda yeşil alanlar ve oturma kümelerinin yanı sıra; Çocuk oyun alanı, İstanbul Çiçekçi ve İBB Analiz Merkezi bulunmaktadır. Otoparkın Piyalepaşa ve komşusu Kasımpaşa ilçesinde trafiğin rahatlamasına katkı sağlaması, yeşil alanın ise sistemsiz yapılaşma koşullarında yaşayan çevre sakinlerinin rekreasyon alanı ihtiyaçlarına hizmet etmesi hedefleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu